Kezdőlap | Kiírás | Nevezések | Értesítő | Rajtlista Eredmények | Fényképek | Szállás
Mikrosprint | Mobilos tájfutás | Park tájfutás
Tájbringa verseny kiírás | Pályaadatok
 

Mikrosprint Világbajnokság 2005

(Nem hivatalos)

 

Mátraszentimre

 

Bulletin no. 4.

 

A Hungária Kupa 4. napján délután, a normál verseny után kerül megrendezésre a mikrosprint versenyszám. Aki volt a tavaly és tavaly előtti Petőfi Kupán már kipróbálhatta ezt a nagyon rövid, de annál izgalmasabb formáját a tájfutásnak. A mikrosprint ugyanúgy zajlik, mint bármilyen más tájfutó verseny, a pályán 10-20 pontot kell érinteni, a különbség csak annyi, hogy a győztes idő 2 perc 30 mp-re van tervezve, és a pályák 300-600m  hosszúak! Összesen két kategória van -férfi és női – 30 másodperces indítási közzel. A térkép 1:750-es méretarányú, és mivel ilyen kis méretaránynál sokkal több dolgot lehet a térképre vinni speciális jelkulcsokat is használunk (lásd lentebb a tavalyi és tavaly előtti mikrosprint térképek alatt), elég egyértelműek, a többi jelkulcs a megszokott.. A versenyen bárki indulhat, nem kell attól félnie, hogy fizikailag megerőltető lenne, mert teljesen sík terepen lesz, és ilyen sűrűn elhelyezett pontok között nem a futótudás fog dönteni…

Versenyforma:

Tavaly került megrendezésre a tájfutás ezen ágának az első Világbajnoksága (lenti térkép), így idén ezt a hagyományt folytatva ez lesz a második Mikrosprint Világbajnokság.

 

Rendező:

                   Salgótarjáni Dornyay SE,                     e-mail: pelyhed@chello.hu

   

Lebonyolítás:

A verseny egy selejtező, és egy döntő futamból áll. A nevezésektől függően maximum 4 selejtező futam lesz, külön időpontokba, úgy, hogy az aznap korán rajtolók a legelső futamban, míg értelemszerűen a normál verseny vége felé rajtolók a legutolsó futamban vesznek részt. A futamok rajtidejét a következő Bulletinben lesz olvasható, amit a nevezők kézhez kapnak. A selejtező futamok körülbelül óránként követik egymás. Természetesen a női és férfi selejtezők egyszerre zajlanak, és mindegyik futam ugyanarról a rajthelyről indul.. Minden selejtező futamon más pálya lesz, valamint minden futam előtt karantén lesz felállítva, ahonnan nem lehet látni a versenyt, így senki nem láthatja milyen pályát kell lefutnia. A versenyzők 30 másodperces indítási közzel rajtolnak, és egy selejtezőfutam 30 percig tart, tehát összesen egy futamban 60 ember indulhat, így nemekre nézve a létszámlimit 240 fő. A rajtkordon két részből áll, és 30 másodperc után kell átlépni a következőbe, és 30 másodperc múlva már rajt, tehát a megszokott 3 perces kordonban állástól itt csak 1 percet kell várakozni.

Törölni, élesíteni a kordonokon kívül kell! Mivel egy percben 2 belépő időpont is lesz, ezért mindenki nagyon figyeljen, hogy mikor következik!

A rajtlisták a Hungária Kupa 3. napjától megtekinthetőek lesznek a célban, és a

versenyközpontban is.

Minden selejtező futam előtt 10 perccel a karanténban kell lennie az összes indulónak, aki késik, vagy kimegy onnan, azt kizárjuk. A karanténban szimból is felvehető. Az utolsó selejtező futam után 10-15 perccel rögtön kezdődik a döntő ahova minden selejtezőből a legjobb 5 versenyző jut be és küzdhet meg a VILÁGBAJNOKI CÍMÉERT! A selejtezőhöz hasonlóan a döntő előtt is kötelező a karanténban megjelenni.

 

Karanténok:   A mikrosprint terepe közvetlenül a normál verseny célterülete(focipálya) mellett terül el(a betonút túloldalán). A selejtezők karanténja a park nyugati részén a betonút mellett lesz.

A döntő karanténja pedig a focipálya melletti étterem mögött lesz.

Lásd lentebb a mikrosprint célterület térképénél.

Csali pontok:

A pályák pontjain kívül is lesznek elhelyezve csali pontok, hogy még izgalmasabbá tegyük a versenyzést, a kódok minden pont mellett a térképen fel lesznek tüntetve, de ajánlom mindenkinek a fokozott kódellenőrzést!

 

Kamera verseny:

A verseny érdekessége, hogy a pályák úgy lesznek megtervezve, hogy négy kamerával (2 fix, 2 mozgó) minden versenyző futását föl lehessen venni!

A versenyt a nézők is végig kísérhetik, mivel a verseny jól belátható területen zajlik.

Nevezés:         Korhatártól függetlenül bárki nevezhet! Nevezni a jelentkezéskor és az első 2 nap délelőttjén a célban - a kísérőversenyek nevezéséhez felállított külön sátornál - lehet, de érdemes minél előbb nevezni, mert nemenként maximum 240 nevezést fogadunk el!  A nevezés 400 Ft/fő.

Nevezéskor mindenki megkapja a legújabb kiírást, a Bulletin 5-öt!

 

Térkép:           SDS norma szerint, méretarány: 1:750, 2,5 méteres alapszintköz.

 

Pálya adatok: Férfi selejtezők: 400 m,10m szint, 10-12 pont

Férfi döntő: 448m, 11m szint, 12 pont

 

Női selejtezők: 350m, 9m szint, 9-11 pont

Női döntő: 415m, 10m szint, 11 pont

Kategóriák:    Férfi (selejtező: 2:47 tervezett győztes idő, döntő: 2:27 tervezett győztes idő)

                        Női  (selejtező: 2:32 tervezett győztes idő, döntő: 2:21 tervezett győztes idő)

Díjazás:           Világversenyhez méltóan mindkét kategória első 6 helyezettjét díjazzuk. A két kategória győztese elnyeri a 2005-ös év Mikrosprint Világbajnoka címet!

 

Időpont:           A Hungária Kupa negyedik napján, pontosabban lásd a lebonyolításnál.

Élvezetes versenyzést kívánunk!

 

További információk a következő Bulletinben (augusztus elejére várható).

A versennyel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a pelyhed@chello.hu e-mail címre várjuk

 

 

Férfi eredmények (2004):

Női eredmények(2004):

1 Zsebeházy István 4:14 1 Máthé Fanni 3:47
2 Pelyhe Dénes ifj. 4:16 2 Koós Brigitta 3:58
3 Zsebeházy Zsolt 4:31 3 Sebők Petra 4:20
4 Szundi Attila 4:35 4 Balogh Piroska 4:21
5 Salfer Viktor 4:46 5 Pogány Borcsi 4:39
6 Bihari Zoltán 5:08 6 Csikós Nóra 4:50

 

Férfi eredmények (2004):

Női eredmények(2004):

1 Kovács Zoltán

2:22

1 Peicsné Liptai Vera

3:02

2 Zsebeházy Zsolt

2:26

2 Marosffy Orsolya

3:11

3 Kiácz Bence

2:32

3 Barcikova Renáta

3:26

4 Szabó András

2:36

4 Pogány Borcsi

3:30

4 Szabó András

2:37

5 Sváb Emese

3:36

6 Simon Tamás

2:40

6 Koós Brigitta

3:36

6 Tóth Ádám

2:40