Kezdőlap | Kiírás | Nevezések | Értesítő | Rajtlista Eredmények | Fényképek | Szállás
Mikrosprint | Mobilos tájfutás | Park tájfutás
Tájbringa verseny kiírás | Pályaadatok
 

Mobilos parkverseny - Hungária Kupa 2005

augusztus 14. – Parádfürdő, Hotel Freskó

FRISS INFORMÁCIÓK

 

Pályaadatok:

Selejtező

A pálya: 2290m / 16 ep, B pálya: 2305 m / 16 ep

Döntő

C pálya: 2145 m / 17 ep

Fontos információk:

Jelentkezés

Szombat délután (augusztus 13.): a Hungária Kupa VK-jában.

Vasárnap délelőtt (augusztus 14.): a Hungária Kupa céljában.

Figyelem! Közös jelentkeztetés lesz a parkversennyel és a mikrosprinttel

együtt! Keressétek a skydancer-t!

Parádfürdő

A pályák keresztezik a parádfürdői parkot átszelő 24-es főutat. A kötelező áthaladási helyeket a térképen jelezzük! A verseny ideje alatt Parádfürdő területén sebességkorlátozás lesz érvényben. Ennek ellenére megkérünk mindenkit, hogy fokozott figyelemmel haladjon át a főúton!

 

A verseny rendezője:

KFKI Petőfi SK, a Hungária Kupa 2005 rendezősége támogatásával.

A verseny helyszíne:

Parádfürdő

A fürdőtelep teljes területét a Károlyi család parkosíttatta, kb. 126 katasztrális holdon. Az angol stílusú parkban különböző fenyőfajokat, platánokat, hársakat ültettek. Később juharok, vöröstölgyek, japán vöröslevelű alma- és szilvafák, és sok cserjefaj került a parkba. Ma kb. 80 cserje és fafaj található itt: szerb lucfenyő, malonyai tuják, álciprusok (Chamaecyparis), magashegységi henye fenyő (Pinus mugo), kolorádó fenyő és cukorsüveg-fenyők. A patakpartokon hatalmasra nőtt égerfák vannak. A park legnagyobb fájának törzskerülete alul 817 cm. A leírások azonban nem ezt a fát, hanem az ún. Rákóczi- fát jelölik legnagyobbnak. Pedig ennek a kocsánytalan tölgyóriásnak a törzskerülete az alapnál 752 cm, lombkoronája hatalmas. A kb. 8 hektáros terület 1982 óta védett. A védett park szabadon látogatható.

A verseny időpontja:

2005. augusztus 14.

Kategóriák:

Női futó, Férfi futó.

A verseny szabályai:

ÚJ KOREOGRÁFIA!

Kétfordulós verseny:

1. forduló: Népszerűsítő mobilos sprintverseny és selejtező (16h-tól folyamatosan)

A verseny első felében egy népszerűsítő jellegű parkverseny keretében lehet kipróbálni a mobilos tájfutást. Sorsolás útján dől majd el, hogy a páros mely tagja futja az A illetve a B pályát. Rajtlista nem készül, indulni folyamatosan lehet (a Rajt-SI dobozzal indul a versenyidő). A verseny nem a megszokott váltórendszerben fog zajlani, tehát ha a páros első tagja befutott, akkor nem szükséges rögtön szerepet cserélni és megkezdeni a másik pályát, továbbá a páros tagjainak versenyidejét sem összegezzük.

2. forduló: Győztesek versenye, döntő (18h30)

A döntő, a győztesek versenye, egy igazán szórakoztató látványosság lesz a közönség számára. Az “A” és a “B” pálya győztesei fognak egymással párbajozni a következő módon: A navigátorok a szálloda teraszán kialakított pódiumon foglalnak helyet és egy-egy zárt fülhallgatós headset-et kapnak. A két navigátor beszélgetése felváltva lesz kihangosítva amíg a döntő tart. A döntő pálya kétkörös lesz, a két futó egyszerre rajtol és a köröket ellentétes sorrendben teljesítik. Az abszolút győztes tehát az, aki előbb fut be. Először a női futók döntőjére kerül sor, majd közvetlenül utána a férfiak küzdelmét lehet majd megtekinteni. A nézők között előre kiosztjuk a döntő térképét, így a navigációt hallgatva térképen követhetik végig a párbaj menetét.

Pályák:

1. forduló: A és B pálya, amelynek a tervezett győztes ideje 12-12 perc (a telefonköltségeket ennek megfelelően lehet megbecsülni).

2. forduló: C pálya, amelynek a tervezett győztes ideje 10 perc (a telefonköltségeket a rendezőség állja).

Térkép:

1:4000, 2005-ben helyesbítve (Dr. Mohácsy Tamás)

Nevezés:

A helyszínen augusztus 13.-14.-én folyamatosan.

Nevezési díj:

800 HUF / pár.

Egyéb:

- A versenyen SportIdent rendszert alkalmazunk.

- Azok a versenyzők akik szeretnének az esti döntőbe jutni, azt a nevezéskor jelezzék. Esetükben a rendezőség figyelni fogja, hogy előttük és utánuk 2 perccel más versenyző ne indulhasson el.

- A befutók hűtött frissítőt kapnak.